PENCUCI MUKA TANPA BAHAN KIMIA

Views
Assalamualaikum para bloggers :)

Lama Fyna tak update blog, huu. Rindu pula rasa nak menaip :)

Okay, taknak melalut panjang-panjang, back to the topik :) Hee

Mesti tertanya-tanya kan, PENCUCI MUKA TANPA BAHAN KIMIA? 

YES, BENAR !

Ianya produk keluaran Muslim :)

HALAL :)

KELULUSAN KKM :)

DIPERBUAT DARIPADA BAHAN ORGANIK :)

Pengasas : Puan Nur Aini Zolkepli :)


Dalam gambar tu bukan pengasas yaa, tu Duta produk :) Hehe


Saya, Fariqan Afina merupakan salah seorang Agent Sabun Collagen Nurraysa :)

If nak try sample, or berminat nak beli boleh PM jea sy di sini : https://www.facebook.com/fariqanafina

NURRAYSA COLLAGEN SOAP

- Merawat jeragat, jerawat, kulit berminyak
- Memudarkan parut
- Mengecilkan liang-liang pori
- Mencerahkan wajah
- Membuang sel-sel kulit mati
- Melembabkan kulit muka
- Memperbaiki struktur kulit muka dari dalaman
- Mengurangkan whitehead / blackhead
- Merawat eczema, gatal, kurap, panau
- Menghilangkan bau badan
- Sesuai utk wanita, lelaki dan kanak-kanak



If berminat boleh PM sy yaa (https://www.facebook.com/fariqanafina )

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Giveaway Cash RM1000 by Emas Putih

Views
As-Salam

[Sila Tekan Banner Diatas If Nak Join]





Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2

Views
As-Salam

[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2 ini dianjurkan oleh Emas Putih 
dan disponser oleh Syiera , Iskandar Daughter , Saidatul dan Syira Lokman dan Mahamahu :)


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

BIRTHDAY SURPRISE | 21th April 2014

Views
Assalamualaikum and Hi :)

Aduhhh, lama betol tak hupdate entry. Sampai berhabukkk suda aku punya blog. Maap maap maap kite busy dgn Final Year. Huaaa. Busy dengan trial, exam, revision utk LJM lagi. Perghhh sabaw jelaaa --'

Okay, back to the point :
BIRTHDAY SURPRISE

Dengar tajuk macam gempak tak? Macam romantik tak? Ahahaha, no commentttttt :D

21 April haritu, is my birthday :) . Nak dijadikan cerita, aku nie memang tak pernah dok sambut birthday2 nih. Setakat keluar makan ditemani kawan2. Tu jaa. Ahaha. Tapi, cik mashimaro aku nih, dia nak jumpak aku jugak2 time befday aku tuh. Sampai membe aku plan nak ajak aku keluar malam tu pon dia tak kasi. Ahaha. Teruk betol :P . Kebetulan hari tu aku memang pack dengan kelas sampailaaa ke petang. So, for sure lah aku jumpa dia after kelas.

Around 4 o'clock, dia wasap aku cakap dia nak keluaq dah. Oke aku pon macam excited laa sbb tu laa hari last jumpa sebelum aku nak bertolak mai KL nih. Balik2 je kelas, aku terus siap2 then dia cakap dia dah smpai around pukul 5 mcm tu. Oke, aku pon turun.

Pastu dia bawak aku pi Tasik kat Taman Jubli tuh. Masa tu takda orang ramai lagi sbb awal lagi kan pukul 5. Selalunya tasik ni pukul 6 lebih2 baru laa orang dok mai. Pastu lepak2 laa tepi tasik. Dah laa layan aku pon macam tak layan. Touching tauuu aku masa tu tapi tak tunjuk jaa. Rasa macam nak cepat2 balikkkk. HAHA. 


Pastu cik mashimaro tengok aku macam boring, cik mashimaro ajak aku beli makanan ikan pulak. Nak bagi makan ikan katanya. HAHA. Choii --' . Aku pon follow jea sbb masa tu aku mcm not in mood. Pastu aku bagi cik mashimaro jea yang makan kan ikan-ikan dalam tasik tu. Malasss aku nak melayan masa tu. Ahaha. Geram tauu. Dia laa dok layan ikan tu dok wat macam tak biasa pulak tengok ikan-ikan tu. Tp aku macam biasa, EGO! HAHAH :D . Dah habis makan ikan semua, dia tengok aku macammm boringggg jea, dia ajak aku pi menara pulak. Dlm hati aku, eleh menara pulak. Menara lagi laa tkdak apa yang menarik --'. Haha tp diamkan jela dah orang yang bawak kan. Kita ikut jeaaaa. 


Sampai jea kat menara, aku still ikut jea dia jalan mana, duduk mana, malas cakap banyak. Sembang2 merapu, ushar ushar telatah orang, pastu blah pi jalan belah2 kolam bawah menara pulak, nampak ikan lagi. Dia wat perangai lagi kononnya tertarik dengan ikan ikan kat situ. HAHA. Sungguh tak leh blah. Sabauuu jelaa tau. Then dah nak masuk maghrib, dia ajak g solat Maghrib dulu, pastu dia cakap japg nak makan kat Restoran D'Dapur Ibuku. Kiranya dia cancel laa cakap nak celebrate kat Secret Recipe tu. Aku pon okay jea. Aku tak kisah memana pon takpa. Then, lepas sembahyang semua siap, pergilah kami ke Restoran D'Dapur Ibuku tu. Sebelah Masjid Zahir tu jea pon. Hehe. Masa sampai tu, sumpahh aku segan kot nak masuk restoran cantik camtuuu. Nampak macam mahal jea. Siap aku tanya lagi, are u sure nak makan kat sini? Aku serba salah sebenarnya masa tu. Ahaha. Byk kali kot aku tanya, then dia pon cakap, YES SURE :) . 

Masa tu restoran tu tak ramai orang lagi. orang macam tak datang lagi. Then, kami pon pilih tempat then ambik order suma :) rupanya takda lah mahal mana. Seriusly, BERPATUTAN :) tapi sayangnya kat situ takda seafood. Kalau ada, memang PERFECT! HAHA .

Pastu aku pon mcm biasa sibuk dengan phone aku dok wasap la wechat laa almaklumlaa befday kan. Balas 'thanks' kat membe2 yang wish tu. Hehe. Pastu cik mashimaro cakap, dia ada tertinggal barang dlm keta. Aku mcm biasa, salu angry2 bird with him. HAHA. Aku igt dia tertinggal wallet. So biaqkan jela dia ambik. HAHA.

Pastu macam biasa, dia mai wat muka blur dia tu. Sakit pulak hati kita. Pastu, abang yang yang amik order tu mai bawak kek sambil say 'HAPPY BIRTHDAY" !



 Seriously aku taktau nak cakap apa waktu tu. Just mampu say thanks. Pastu apa lagi kena karate do laa cik mashimaro dengan aku. HAHA. *biasa la tu kan mashimaro kan? :P *

Terkezuttt tauu. Rasa macam dunia ini ana yang punya masa tu. Wakakaka :D . 

Ketaq2 potong kek, sampai nak makan pon tak lalu. Kenyang kasih sayang mungkin. :P wakaka. Ayat taknak kalah. HAHA. 

Macam yang cik mashimaro tahu, aku nie memang jenis makan lambat, dok meralet apa pon taktau. Mesti dia bosan asik2 kena tunggu aku makan. HAHA. Kalau sayang aku, kena laa tunggu :P kehkeh. Pas makan abiz sumaaaa, dia cakap sory befday kali nie takdak hadiah, tak sempat nak beli. Aku pon okay laa, aku tak kisah sbb aku memang tak harapkan adiah apa apa pon dari dia. Even surprise nie pon aku tak aspek langsung dia nak buat. Kami pon move to kereta. HAHA. 

Masa dalam keta tu, cik mashimaro mula la tanya aku soalan yang memang sangat cepumas bagi aku, aku mmg susa nak jawab soalan2 sebegitu. Serius. HAHA. Lepas dipaka jawab aku pon jawab, laluuuuu cik mashimaro keluarkan something yang memang aku tak aspek langsung dia nak bagi benda tuuuu.

Jengjengjeng..........


Hehehehe.. Yang tu takleh gtau kat sini laa :) biaq jadi memory terindah untuk aku sahaja. Tapi, apapon, aku nak cik mashimaro tahu, aku akan jaga benda tu baik2, inshaAllah :) cantikkkk sangattt ! Thanks a lot ! 

Tapi aku still tak puas hati, dua tiga hari sebelum befday aku dia banyak tipu SUNAT (katanya) , haha. Dia tipu sebab dia nak wat surprise ni utk aku. Geram mmg geram sbb kena tipu. HAHA. Tapi di sebalik tu, aku mmg terharu. Hargai sangat apa yang dia buat. Berterima kasih sangattt :') 

Thanks sayang for this love n this surprise. I LOVE YOU TO THE MOON AND BACK :') meoww meowww . Hehehehe

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Perasmian Jambatan Kedua Pulau Pinang

Views


Jambatan Kedua Pulau Pinang (JKPP) akan dibuka secara rasminya oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak bulan depan, Februari 2014, kata Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan Negeri Pulau Pinang (MTPNg) Datuk Zainal Abidin Osman. Tarikh perasmian jambatan itu masih belum ditetapkan, masih di peringkat perbincangan, katanya.


Zainal Abidin berkata jambatan kedua itu dijangka dapat membantu mengurangkan 25 peratus kesesakan trafik di Jambatan Pulau Pinang sedia ada. "Ketika ini pengujian sistem tol dan tahap keselamatan fizikal jambatan sedang dijalankan oleh Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM)," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat majlis itu di sini hari ini.



Jambatan sepanjang 24km - 17km di atas laut dan tujuh kilometer di atas darat - direka dengan mengutamakan kelestarian alam menghubungkan Batu Kawan di sebelah tanah besar dan Batu Maung di bahagian pulau.


Projek kerajaan pusat itu yang dibina dengan kos RM4.5 bilion, adalah jambatan terpanjang di Asia Tenggara dan dijangka dapat menampung 100,000 kenderaan sehari. - BERNAMA


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Kenapa Masih Ada Pemohon BR1M 3.0 Secara ONLINE Yang Belum Dapat ?

Views


Sejak Jumaat lalu ATM mencatat sejarahnya yang tersendiri dan mungkin dah pecah rekod dunia agaknya.Semuanya gara-gara pembayaran BR1M 3.0 telah di kreditkan ke dalam akaun penerima masing-masing.

Menurut Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah 100,000 penerima BR1M yang sepatutnya menerima bantuan itu melalui akaun bank semalam, masih belum menerima bantuan itu berikutan masalah teknikal.

"Hari Isnin akan diselesaikan. Saya masih lagi dalam proses menerima maklumat lokasi bank mana (yang menghadapi masalah itu).  
Bank itu menghadapi masalah teknikal kerana terlalu ramai penerima BR1M mempunyai akaun di bank tersebut," katanya.

Jadi kepada semua SABAR sekejap , pelan-pelan periksa na kalau tak masuk juga mesti ada masalah lain.Yang tu ampa kena rujuk LHDN.

Macam mana caranya : 

Rayuan BR1M 3.0 Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014 bagi calon gagal dapat BRIM. Menerusi kenyataan rasmi Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), pemohon yang gagal dapat brim boleh mengemukakan surat rayuan ke LHDN selepas 22 Februari 2014. 

Seperti BR1M yang terdahulu, kerajaan menerusi LHDN bersedia untuk mempertimbangkan semula permohonan individu berpendapatan kurang daripada RM3,000 sebulan tetapi gagal mendapat bantuan berkenaan sekiranya mereka berjaya mengemukakan bukti mencukupi. Untuk info, pembayaran BR1M 3.0 akan dibuat mulai 22 Februari 2014. Calon yang gagal mendapat bayaran boleh mengemukan rayuan BR1M seperti yang tertera dibawah.

Cara Buat Rayuan BR1M 3.0 Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014

1. Individu perlu tampil sendiri ke pejabat LHDN berdekatan.

2. Individu berkenaan juga perlu mengemukakan semula pelbagai dokumen sokongan termasuk penyata gaji dan tanggungan lain untuk disemak semula oleh LHDN dan 10 lagi agensi lain termasuk Bank Negara dan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ).

3. Selepas individu terbabit mengemukakan dokumen sokongan dan rayuan bertulis kepada LHDN maka keputusan permohonannya untuk mendapatkan BR1M akan diluluskan.

4. Pembayaran akan dibuat ke akaun pemohon setelah keputusan menerima BR1M 3.0 diluluskan.


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

PEMENANG New Year Giveaway by FD & FariqanAfina

Views
Assalamaulaikum semuaaaaaa :)


Maaf lambat umumkan para pemenang. Ada sedikit kesulitan. Mesti awak semua tertunggu-tunggu kan. Ok now nak umumkan Pemenang New Year Giveaway by FD & FariqanAfina :)

PEMENANG

Top referral blog FD 
Top referral blog Fyna


HADIAH : Facial Cleanser by Face Shop

Pemenang Random
Rujuk nombor anda di SINI

100

Contact Lens ( Power 0 ) by Nadratul Syazwana
85

Bookmark dari Langkawi by Nadratul Syazwana
60

Shiseido Mask by Syiera Shiera
49

Tudung Bawal Plain x2 by Hatin Athirah
89 , 5

Set Pen dan Keychain by Yumida Huda
74

Topup RM5 x 2 by Azwar Syuhada
69 , 8

Topup RM10 x 2 by Fatin Diana
89 , 96

Door stopper x 2 by Fatin Diana
29 , 23

Face Towel by Fatin Diana
24

Felt Brooch x 5 by Fariqan Afina
48 , 76 , 17 , 34 , 83

Sabun Susu Beras by Lienda Ramly
80

Smurf Shoes Hp Plug x 2 Wan Comel Sangat
51 , 81

1 Set Note Clip x 2 by Nur Farahain
6 , 65

Hadiah Misteri by Fatin Diana
54

Bookmark untuk 10 peserta terawal dan 10 peserta terakhir by Fatin Diana
1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 93 , 94 , 95 , 96 , 97 , 98 , 99 , 100 , 101 , 102

Tahniah buat semua pemenang. No siapa yang naik di entry ni, sila tuntut hadiah dekat sponsor.

Assalamualaikum. Saya salah seorang pemenang New Year Giveaway by FD & FariqanAfina
Berikut details yang diperlukan:
Nama:
Alamat:
No tel:
Link entri serta nombor penyertaan:
Entri pemenang:
Hadiah yang dimenangi:
Terima kasih sponsor :)


TAHNIAH SEMUAAAAAA 


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

GIVEAWAY CNY by DEDEQ

Views
Assalamualaikum :)
Bismillah, sy join GA nie :)

Jom ramai2 join dan support penganjur. Hehe
Good luck semuaa :)


Banyak GA yang Fyna join kali ni. Tumpang tgh cuti CNY ni. Habis cuti start busy da. Yang nak join GA lain, bole scroll entry2 sebelum nie dan klik banner utk join. Good luck korangggg!

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Saya Nak Tudung Bawal Rose

Views
Assalamualaikum :)
Bismillah :D 

Saya join GA nie. Jom ramai2 join :)

Klik banner untuk join :)


Good luck semuaaaaaa :D




Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Random Giveaway oleh ctfand.com.

Views
Assalamualaikum :)
Bismillah, sy join GA ni :)

Jom sama sama memeriahkan!
Klik banner utk join :)

ga2 ctfand

Okayy, semoga berjaya kepada semua yang join :)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Segmen Bloglist By Wanie

Views
Segmen ini dianjurkan oleh Wanie .Syarat semudah ABC.. 
KLIK BANNER diatas untuk join.
Hadiah  yang ditawarkan berupa Novel 2nd x 2 pemenang scr random.org 
*KLIK INI untk lihat image.
Bloglist 3 bulan x 2 peserta terawal & 2 peserta terakhir
Bloglist 1 bulan x semua peserta.

*Hadiah akan bertambah sekiranya penyertaan memberangsangkan


Ini sahaja.. Marilah kita sama2 memeriahkan short segmen ini & jangan lupa mempromosikan kpd rakan2 anda..Assalamualaikum ^_^

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

NEW YEAR GIVEAWAY BY FD & FariqanAfina

Views



Syarat syarat :
1. Follow blog, twitter, instagram, klik iklan, dan like fanpage penganjur dan sponsor.
2. Buat satu entri "New Year Giveaway by FD & FariqanAfina".
3. Copy coding di bawah dan paste di ruang HTML entri anda.
4. Submit link diruang komen antara salah satu penganjur. Submit link SEKALI sahaja!

Coding entri:


Cara nak paste coding entri :

*credit to kak Mia Liana*


Follow blog:
Fatin DianaFariqan Afina | Airis Arissa | Airis ContestSyamimi Al Fatihah | Nadratul Syazwana | Azyan RamleSyiera | Aiman AzizAzwar Syuhada | Lienda Liedot | Nur Farahain | Yumida | Fhatin Amelia | Mind Meld | Hatin Athirah | Little Khalifah
*KLIK IKLAN NUFFNANG DI SEMUA BLOG SPONSOR*

Like Fanpage (semua wajib):
    


Share gambar: set to public
GAMBAR

Add Facebook (wajib)
Nadratul Syazwana

Komen mana-mana entri dalam blog:
www.coretan-mambang.my

Follow Twitter:


Follow Instagram (Bagi yang mempunyai akaun) :
Instagram Instagram Instagram Instagram

Klik ads:
  


Pemilihan pemenang berdasarkan :-
Top Rafferal (blog FD dan Fyna)
Random

Senarai hadiah :
Novel x 1
Face towel x 1
Door stopper x 1
Contact lens (power 0) x 1
Bookmark dari Langkawi x 2
Smurf Shoes Hp Plug x 2
2 keping shiseido mask x 2
Topup RM10 x 2
Topup RM5 x 2
Set note clip x 2
Set pen & keychain x 1
Facial cleanser by Face Shop x 2
Bawal plain 2 helai
Hadiah misteri x 1
Bookmark untuk 10 peserta terawal dan terakhir
Felt brooch x 5


Tamat: 25 Januari 2014


Senarai Peserta New Year Giveaway by FD & FariqanAfina
  1. http://budaksukavanilla.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  2. http://idreyldreams.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  3. http://my-life-are-here.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  4. http://madihahdaisy.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  5. http://meomaikawaii.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  6. http://mawarberduri4147.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  7. http://thesilentfreezesoul.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  8. http://komikfeeqry.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  9. http://thelittlekhalifah.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  10. http://adriana-contestga.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  11. http://lollista.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  12. http://cikgufaizcute.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  13. http://dunianuranisamar.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  14. http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  15. http://justforfund.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  16. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  17. http://beautifully98.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  18. http://simplesyara.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  19. http://syanpunyabelog.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  20. http://ilyaizzaty.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  21. http://amirahamer.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  22. http://www.mojatcerewet.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  23. http://sub.mhakimfaiz.my/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  24. http://www.mhakimfaiz.my/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  25. http://anemsmartlittlegirl.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina_10.html
  26. http://fatinamdzfr.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqan-afina.html
  27. http://www.syuhadasalleh.my/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  28. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  29. http://myungsoowifeyy.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  30. http://aimifarzanabloggie.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  31. http://lalazarryn.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  32. http://rawrmeansaranghaeyo.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  33. http://anabiha.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  34. http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  35. http://www.adillaaashahirah.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  36. http://sinoraanuar.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  37. http://budakgiveaway.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  38. http://unprivatediarytyping.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  39. http://ierahluvie.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  40. http://si-polarbear-cute.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  41. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  42. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  43. http://havinue.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  44. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  45. http://inpiniteuo.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  46. http://thesweetyelmo.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  47. http://www.ainizakaria.my/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  48. http://arunahakirah.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina_6644.html
  49. http://nooramyma.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  50. http://macammacamcite.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  51. http://rusukiri.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  52. http://dianathewannababes.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  53. http://contenganmesra.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina_12.html
  54. http://aisyah4594.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqan-afina.html
  55. http://batrisyiagiveaway.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  56. http://fiqahhamed.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  57. http://superpapaya.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  58. http://atiqahamelya.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  59. http://dieylapunyerblog.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  60. http://diarionlineaten.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  61. http://cekgunorazimah.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  62. http://sicomotizati.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  63. http://hello-dylavella.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina_2468.html
  64. http://schomells.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  65. http://farraanuar.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  66. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  67. http://permatacahayailmu.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  68. http://tengku-boyz.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  69. http://aimlesstalkt.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  70. http://kamihardsman.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  71. http://misskitty12.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  72. http://storymyaq.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  73. http://httpterataiungu.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  74. http://nursyikin.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  75. http://narumihuda.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  76. http://anis-nabilah.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  77. http://enciktuanbesar.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  78. http://littledayanastory.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  79. http://sc4rs.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  80. http://juliets-planetarium.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  81. http://bulatsayangsaya.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  82. http://vidolaaa.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  83. http://cutiefany.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html
  84. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html




Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

SHAKLEE MEMANG BEST !

Views
Assalamualaikum readers :) 

Hari ni Fyna nak share tentang supplements yang Fyna ambil iaitu SHAKLEE. Fyna start consume SHAKLEE dari hujung bulan 11 :) Andddd now alhamdulillah masih lagi mengamalkan dah menjadi Independent Distributor Shaklee yang SAH ! Ewahhh. Hehe.

Testimoni dari Fyna sendiri yang mengamalkan ESP dan SET SKIN CARE, alhamdulillah, sepanjang consume ESP & SET SKIN CARE, fyna rasa lebih bertenaga dan kulit pon semakin okay :) . Kalau tinggal jea ESP mesti rasa kurang bertenaga. Memang BEST lahh SHAKLEE nie. Dan ramai yang consume dengan produk Shaklee memberi kesan positif :) Alhamdulillah, dengan pengambilan dan disiplin yang betul, dan dengan izin-Nya jua :)


Lets say macam Fyna, suka minum Milo + ESP :) Seriusss, memang sedapp! Kadang-kadang bila ada bajet lebih sikit, Fyna akan minum dengan Dutch Lady Chocolate. Memang tersangalahhh umpphh! HAHA

Kalau awak semua nak try, bolehlah PM Fyna k :) Jangan risau, Fyna bagi harga PALING BEST dekat awak semua :) Sebarang pertanyaan tentang produk lain juga bole seperti SET SKIN CARE, SET KESUBURAN, SET BERPANTANG, SET HAMIL dan macam-macam lagi. Nak tahu lebih lanjut, do PM Fyna okay :)



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

SHAKLEE : KENALI FUNGSI LECITHIN

Views
Assalamualaikum :)

Shaklee tetap di hati. Aumm aumm! 

Bila tengok tajuk di atas, mesti anda semua tahu apa yang sy nak cakap untuk entry kali ni kan? Hari ni nak cakap tentang Lecithin Shaklee.

Okay, apa yang BEST dgn Lecithin Shaklee ni yaa?
Lets me explain yaa :)



Kepentingan Lecithin
Lecithin adalah keperluan setiap sel dalam badan. Ia adalah merupakan gabungan kolina, inosite dan asid2 lemak yg lain.

FAEDAH & KEGUNAAN LECITHIN

- Lecithin membersihkan saluran darah dan juga pengemulsi semula jadi bagi lemak di dalam darah. lecithin ni emulsifier yang sangat power!

- Mencerdaskan otak dan mengurangkan nyanyuk.
- mengawal penggumpalan platlet darah.
- Menggalakkan penyerapan vitamin ADEK.
- Mengekalkan kandungan air dalam kulit.
- Untuk metablisma lemak.


SIAPA YANG PERLU AMBIL LECITHIN

- Pesakit DIABETES – mereka tak boleh kekurangan lecithin

- Pesakit BUAH PINGGANG – kolina dalam lecithin meringankan tugas buH pinggang untuk memproses protein
- Penderita KEGUGURAN RAMBUT – memerlukan lecithin kerana kekurangan inositol (komponen dalam lecithin menyebabkan keguguran rambut).
- Pesakit STROK.
- Orang yang banyak mengambil karbohidrat kerana ia boleh membentuk lemak dalam darah.
- Orang yang mengalami KOLESTEROL TINGGI.
- Orang yang mengalami masalah fokus, terutama koordinasi anggots badan.
- Pelupa.
- Ibu menyusu untuk lancarkan air susu dan merawat bengkak susu.

**Lecithin Shaklee adalah dari soya yang diproses secara semulajadi.

SELAMAT MENCUBA!!

Nak dapatkan BEST PRICE? Email sy di eqanafina@yahoo.com
Atau, PM sy di sini : https://www.facebook.com/fariqanafina

Saya akan beri anda BEST PRICE dan GUIDE PERCUMA akan diberikan kepada anda :)




Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

SET SKIN CARE [ SHAKLEE ]

Views
Assalamualaikum, bismillah :)

Pasti semua orang inginkan kulit yang cantik berseri-seri & sihat? Muka banyak jerawat & kusam? Tona tidak sekata? Mempunyai balck head dan white head? Mesti dah try macam-macam produk kecantikan kan? Ok, lepas ni, jangan risau yaa. SHAKLEE boleh membantu anda dengan bajet yang sangat berpatutan :) untuk pengetahuan awak semua, Cik Fyna sendiri mengamalkan Set Skin Care dari SHAKLEE nie :) alhamdulillah, nampak perubahan tu :) yeayy!

Vitamin B, vitamin C dan Vitamin E sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah seperti ini. 


PERANAN VITAMIN B UNTUK KULIT

- Mengubati jerawat
- Mencegah pigmentasi
- Melambatkan tanda penuaan
- Sebagai pelembap

PERANAN VITAMIN C UNTUK KULIT

- Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya.
- Meransang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit.
- Mencerahkan kulit.

PERANAN VITAMIN E UNTUK KULIT

- Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
- Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
- Menjaga kelembapan kulit
-Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel

Kombinasi Vitamin E, B Complex & Vitamin C akan menghasilkan :-

- Mencegah penuaan
- Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
- Menjadikan kulit lebih kenyal
- Mencerahkan kulit
- Mengurangkan parut jerawat
- Menjaga kulit dari sinaran UV
- Menjadikan wajah bersinar & bermaya
- Menjadikan kulit lebih cerah dan kemerahan
- Menjadikan wajah lebih berseri





Sesiapa yang ingin mencuba Set Skin Care SHAKLEE nie, sangat dialu-alukan :) banyak benefit nya :) . Harga pun berpatutan dan SANGAT JIMAT! Consume utk 3 bulan tau :) So, sangat berbaloii & sangattttttttt jimattttttttttt!!

Fyna bg best price untuk my customer :) dan jangan risau, Fyna juga akan memberikan perkhidmatan konsultasi percuma kepada sesiapa yang purchase dengan Fyna SAHAJA :)

Berminat? PM SINI

Thankyou :)

TO MY READERS : May Allah bless & ease everythings :)

MY ID : 1077447










Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

KENAPA AKU BUAT BISNESS SHAKLEE

Views
Assalamualaikum readers :)

Alhamdulillah, masih diberi kesempatan oleh-Nya bernafas di muka bumi ini dan meneruskan hidup untuk mencari sesuap rezeki :)



Hari ni saya nak sharekan kenapa saya membuat bisness hebat ni, iaitu bisness Shaklee.
Saya seronok buat bisness Shaklee bukan kerana bonus dari segi cash yang company bagi, dalam masa yang sama, bonus untuk saham akhirat juga. Bimbingan sepenuhnya dari sifu-sifu yang sangat HEBAT! Teringat segala nasihat & pesanan dari akak CPM Honey Nurhaliza & ibuku merangkap upline aku iaitu Irine Nadia Marcello, memberi pembakar semangat untuk aku terus untuk berbisness dalam Shaklee. Allah Maha Kaya, Allah datangkan aku dengan insan-insan yang hebat seperti mereka. Aku sangat bersyukur.

Guide dari akak CPM bukan untuk bisness semata-mata, diselitkan juga untuk mendapatkan saham akhirat. Selalu dipesan membuat amalan menjemput rezeki seperti Solat Sunat Dhuha, Tahajjud, Zikir, dsb. Saya juga dapat rasa bonding antara ahli group Shaklee yang lain tu kuat. Saya sangat sayangkan mereka :) Alhamdulillah, terima kasih Ya Allah :) Tak lupa jugak jutaan terima kasih kepada Akak CPM dan ibu Irine sbb banyak bagi support dan semangat yang membina. Terima kasihhhhhhhh sesangattttttt :')

Kepada sesiapa yang nak bertanyakan tentang set-set dari produk Shaklee, ataupun Set Budget dengan harga mampu milik, bole laju laju email saya di : eqanafina@yahoo.com / 
FB : https://www.facebook.com/fariqanafina




Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

WORDLESS WEDNESDAY

Views




Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan :)

 So, apa komen awak semua tentang gambar di atas? Kikiki

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

SHOPPING ONLINE : HIJABZONE7

Views
Assalamualaikum :)

Hari ni Fyna nak promote shopping online yang BEST nie dekat sini. HIJABZONE7 . Mesti ramai yang dah tahu kan? HIJABZONE7 menjual shawls yang selesa dan berkualiti dan semestinya dengan harga yang berpatutan okay :) Serious kalau awak semua stalk blog atau page FB HIJABZONE nie, mata awak semua akan blink-blink dengan jamuan shalws yang meruntun kalbu tuu :) Ewaahhh :) Hehe


SHAWL CANDY


SHAWL RANIA


SHAWL SALMON


SHAWL TIARA

Haaaa, cantik-cantik kan shawls kat sini? Fyna memang recommended sangat-sangat awak semua beli kat HIJABZONE7 nie. Sbb memang lelawa dan harga memang berpatutan dengan kualitinya :)

Kalau awak semua nak tengok & beli. Terjahhh sini ! Bole LIKE FB PAGE & Follow BLOG HIJABZONE7 okayy :)


Last but not least, nie yang Fyna pakai :) Hee saja nak share, sbb Fyna menang contest yang HIJABZONE7 buat tahun lepas. ALhamdulillah, rezeki kan :)
 Terima Kasih HIJABZONE7 buat contest tu, anddd nantii buat lah lagiii :) Heheh


Hehehehehe. K tataaaa :)



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial