BIRTHDAY SURPRISE | 21th April 2014

Views
Assalamualaikum and Hi :)

Aduhhh, lama betol tak hupdate entry. Sampai berhabukkk suda aku punya blog. Maap maap maap kite busy dgn Final Year. Huaaa. Busy dengan trial, exam, revision utk LJM lagi. Perghhh sabaw jelaaa --'

Okay, back to the point :
BIRTHDAY SURPRISE

Dengar tajuk macam gempak tak? Macam romantik tak? Ahahaha, no commentttttt :D

21 April haritu, is my birthday :) . Nak dijadikan cerita, aku nie memang tak pernah dok sambut birthday2 nih. Setakat keluar makan ditemani kawan2. Tu jaa. Ahaha. Tapi, cik mashimaro aku nih, dia nak jumpak aku jugak2 time befday aku tuh. Sampai membe aku plan nak ajak aku keluar malam tu pon dia tak kasi. Ahaha. Teruk betol :P . Kebetulan hari tu aku memang pack dengan kelas sampailaaa ke petang. So, for sure lah aku jumpa dia after kelas.

Around 4 o'clock, dia wasap aku cakap dia nak keluaq dah. Oke aku pon macam excited laa sbb tu laa hari last jumpa sebelum aku nak bertolak mai KL nih. Balik2 je kelas, aku terus siap2 then dia cakap dia dah smpai around pukul 5 mcm tu. Oke, aku pon turun.

Pastu dia bawak aku pi Tasik kat Taman Jubli tuh. Masa tu takda orang ramai lagi sbb awal lagi kan pukul 5. Selalunya tasik ni pukul 6 lebih2 baru laa orang dok mai. Pastu lepak2 laa tepi tasik. Dah laa layan aku pon macam tak layan. Touching tauuu aku masa tu tapi tak tunjuk jaa. Rasa macam nak cepat2 balikkkk. HAHA. 


Pastu cik mashimaro tengok aku macam boring, cik mashimaro ajak aku beli makanan ikan pulak. Nak bagi makan ikan katanya. HAHA. Choii --' . Aku pon follow jea sbb masa tu aku mcm not in mood. Pastu aku bagi cik mashimaro jea yang makan kan ikan-ikan dalam tasik tu. Malasss aku nak melayan masa tu. Ahaha. Geram tauu. Dia laa dok layan ikan tu dok wat macam tak biasa pulak tengok ikan-ikan tu. Tp aku macam biasa, EGO! HAHAH :D . Dah habis makan ikan semua, dia tengok aku macammm boringggg jea, dia ajak aku pi menara pulak. Dlm hati aku, eleh menara pulak. Menara lagi laa tkdak apa yang menarik --'. Haha tp diamkan jela dah orang yang bawak kan. Kita ikut jeaaaa. 


Sampai jea kat menara, aku still ikut jea dia jalan mana, duduk mana, malas cakap banyak. Sembang2 merapu, ushar ushar telatah orang, pastu blah pi jalan belah2 kolam bawah menara pulak, nampak ikan lagi. Dia wat perangai lagi kononnya tertarik dengan ikan ikan kat situ. HAHA. Sungguh tak leh blah. Sabauuu jelaa tau. Then dah nak masuk maghrib, dia ajak g solat Maghrib dulu, pastu dia cakap japg nak makan kat Restoran D'Dapur Ibuku. Kiranya dia cancel laa cakap nak celebrate kat Secret Recipe tu. Aku pon okay jea. Aku tak kisah memana pon takpa. Then, lepas sembahyang semua siap, pergilah kami ke Restoran D'Dapur Ibuku tu. Sebelah Masjid Zahir tu jea pon. Hehe. Masa sampai tu, sumpahh aku segan kot nak masuk restoran cantik camtuuu. Nampak macam mahal jea. Siap aku tanya lagi, are u sure nak makan kat sini? Aku serba salah sebenarnya masa tu. Ahaha. Byk kali kot aku tanya, then dia pon cakap, YES SURE :) . 

Masa tu restoran tu tak ramai orang lagi. orang macam tak datang lagi. Then, kami pon pilih tempat then ambik order suma :) rupanya takda lah mahal mana. Seriusly, BERPATUTAN :) tapi sayangnya kat situ takda seafood. Kalau ada, memang PERFECT! HAHA .

Pastu aku pon mcm biasa sibuk dengan phone aku dok wasap la wechat laa almaklumlaa befday kan. Balas 'thanks' kat membe2 yang wish tu. Hehe. Pastu cik mashimaro cakap, dia ada tertinggal barang dlm keta. Aku mcm biasa, salu angry2 bird with him. HAHA. Aku igt dia tertinggal wallet. So biaqkan jela dia ambik. HAHA.

Pastu macam biasa, dia mai wat muka blur dia tu. Sakit pulak hati kita. Pastu, abang yang yang amik order tu mai bawak kek sambil say 'HAPPY BIRTHDAY" !



 Seriously aku taktau nak cakap apa waktu tu. Just mampu say thanks. Pastu apa lagi kena karate do laa cik mashimaro dengan aku. HAHA. *biasa la tu kan mashimaro kan? :P *

Terkezuttt tauu. Rasa macam dunia ini ana yang punya masa tu. Wakakaka :D . 

Ketaq2 potong kek, sampai nak makan pon tak lalu. Kenyang kasih sayang mungkin. :P wakaka. Ayat taknak kalah. HAHA. 

Macam yang cik mashimaro tahu, aku nie memang jenis makan lambat, dok meralet apa pon taktau. Mesti dia bosan asik2 kena tunggu aku makan. HAHA. Kalau sayang aku, kena laa tunggu :P kehkeh. Pas makan abiz sumaaaa, dia cakap sory befday kali nie takdak hadiah, tak sempat nak beli. Aku pon okay laa, aku tak kisah sbb aku memang tak harapkan adiah apa apa pon dari dia. Even surprise nie pon aku tak aspek langsung dia nak buat. Kami pon move to kereta. HAHA. 

Masa dalam keta tu, cik mashimaro mula la tanya aku soalan yang memang sangat cepumas bagi aku, aku mmg susa nak jawab soalan2 sebegitu. Serius. HAHA. Lepas dipaka jawab aku pon jawab, laluuuuu cik mashimaro keluarkan something yang memang aku tak aspek langsung dia nak bagi benda tuuuu.

Jengjengjeng..........


Hehehehe.. Yang tu takleh gtau kat sini laa :) biaq jadi memory terindah untuk aku sahaja. Tapi, apapon, aku nak cik mashimaro tahu, aku akan jaga benda tu baik2, inshaAllah :) cantikkkk sangattt ! Thanks a lot ! 

Tapi aku still tak puas hati, dua tiga hari sebelum befday aku dia banyak tipu SUNAT (katanya) , haha. Dia tipu sebab dia nak wat surprise ni utk aku. Geram mmg geram sbb kena tipu. HAHA. Tapi di sebalik tu, aku mmg terharu. Hargai sangat apa yang dia buat. Berterima kasih sangattt :') 

Thanks sayang for this love n this surprise. I LOVE YOU TO THE MOON AND BACK :') meoww meowww . Hehehehe

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

1 comment:

twinscraftlife said...

Hi! 안녕하세요! We are Twinscraftlife^^ please visit our blog shop^^ 꼭오세요! 행쇼! Twinscraftlife.blogspot.com