HOLIDAY WITH FRIENDS : PERLIS INDERA KAYANGAN

Views
Assalamualaikum readers :) . Lama kan Cik Fyna tak update blog ni. Sampai berhabuk sudah. Sampai cik blog nie pon dah meqhajukkk dengan Cik Fyna dah haaa. Penatt memujukk tauuu. Eheheh. Setelah lama menghilang, disebabkan ke-busy-an dgn Final Exam yang telah berlalu beberapa hari yang lalu. Nie baru berkesempatan jari nak menari-nari kat keyboard ni. Kechiannn kannn. Nak buat camnaa, exam perlu diutamakan kannn :) 

Byk benda sebenarnya yang Cik Fyna nak kongsikan kat sini, ada yang still dalam draft, ada yang dok dalam kepala hotak. Tudiaaaaa banyakk benooo bunyiknyaaa kan. Wahaha. *Bajet.

Amboii panjang pulak mukaddimah kali ni. Wahaha. Act, nak update simple2 ajaa. Ok.

After jaa Final Exam, kitorang rancang nak g 'honeymoon' dgn membe kelas. HAHA. Rancang punya rancang, tupp tupp ada yang tak dapat nak join atas sebab2 tertentu. So, teringin nakpi jugak2, kitorang rancang dgn membe bilik sajaaa :) Heheh. So, last Saturday (21/12/2013) , jadilah kitorang berlima berhoneymoon dekat Perlis Indera Kayangan bertemankan someone yang super sporting! :) Someone tu kitorang tak leh mention laaa nama dia kat sini k. Wehehe. 

Mcm perancangan kami, awal2 nak pegi Padang Besar. Sajorr nak jalan2 cuci mata. Pastu nak bawak membe2 yang tak penah pegi lagi kan. Shiannn tauu. Heheh. Lepass jaa Subuh, terus takleh tido, eksaited di situu :) Berebut toilet nak mandi apa suma, tepat jam 11 pagi, kami pon bertolak dengan jayanya :)

Dalam setengan jam macam tu, sampailah kami di Perlis Indera Kayangan :) Seperti yang dirancang, kami jenjalan dekat Padang Besar dulu. Jalan punya jalan tapi tak beli apa sangat pon. Wahaha. Lepas penat jenjalan, lepak kejap dekat Medan Selera, minum jee. Mula2 nak makan, tengok2 menu, Nasi Goreng Kampung RM6, terussss tak jadii. Mahal gilaaaa beb! Air yang kitorang minum pon x sesedap mana, tapi mahalllll nak mampussss! Kapak duit orang depa nih. 

Lepas tu, perancangan kedua kami, nak pegi Tasik Melati. Sampai sesat laa punya cari jalan. HAHA. Adoii. Mula2 sampai, nampak diorang wat game apa tah mcm motorbot control dalam tasik tu. Pelik jugak laa takkan Tasik Melati macam nih. Pastu, kawan cakap, ehh jom kita try jalan lagi sampai depan sana. Jalan punya jalan, hatudiaaaaaaaaaaa baru nampak tasik yang best tu :) hehe.

Kami tak sempat nak ambik pic banyak, sbbnya panassss sangat waktu tu pluss kena jalan plak dari tempat parking sampai laaa kat Tasik yang ada bunga teratai tu. Sweet jer asa. Ahaha :D

Nah, layankan dulu pic kami yang tak seberapa. Kuikuikui


My friends :) Otw...



At Tasik Melati. 
Sukaaaa sangat pic niee.
Takda motif. Wahaha


Aku yang paling comot! 


Suka-suki :)



Okay, nie ja serba sedikit pic yang bole diupload kat sini. Hehe.
Sebelum balik tu, kami pi pekena laksa kat Kuala Perlis dulu. Nyum2 tengah lapaq gila laa masa tu. Pagi tu just bekfes roti jaa. 

Tenkiuu to TETTTTTTTTT sbb belanja kitorang makan :')
Semoga awak dimurahkan rezeki selalu :)
Dah laa jadi pemandu pelancong setia kami. Sanggup layan kerenah kami yang sememangnya gila gila tuh. Thankyou a lot!

Lat but not least, hepy sesangat! Enjoyyy! Alhamdulillah :)

Semoga Allah panjangkan usia kita semua sayangku :) sayang hampa suma! Thankyou for being my friend! 

MEMORY WITH YOU NEVER TO FORGET! I LOVE YOU!







Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

1 comment:

Akeyla Azmi said...

semua sangat chumilll dan pretty dan bestnyaaaaaaaaaaaa